Dubai Marina

Jedan od simbola i prepoznatljivih tačaka Dubaija je svakako Dubai Marina

Dubai-MarinaJedan od simbola i prepoznatljivih tačaka Dubaija je svakako Dubai Marina, mini grad izgrađen duž dva kilometra, na veštačkom kanalu, i ovo je mesto koje nastanjuje 120.000 ljudi u stambenim vilama i oblakoderima. Popularnost ove lokacije je velika zahvaljujući i okolini u kojoj se nalaze Dubai Internet Siti, Dubai Media Siti i američki univerzitet u Dubaiju. U Dubai Marini postoji veliki centralni plovni put ukopan u pustinju 3 km od obala Persijskog zaliva, oko čijih obala ima 8km uređenih javnih staza okićenih restoranima, kafeima i brodovima usidrenim uz obalu. Na samom šetalištu često umetnici izlažu i prodaju svoja dela, pa to atmosferu čini jedinstvenom.

Pretraga letova

[flydubai]

U južnom delu Marine interesantno je videti džamiju Mažid Al Rahim koja je otvorena u oktobru 2013 godine, mada je najveći simbol same Merine hotel Džumeira Bič Rezidens (Jumeirah Beach Residence). Sa pojedinih delova šetališta otvara se prelep pogled na deo grada Palm Džumeira.

Od interesantnih zgrada treba spomenuti i „Dubai Marina Towers“ od kojih su tri nazvane po dragom kamenju (Al Mass, Fairooz i Murjan) a tri po arapskim mirisima (Mesk, Anbar i Al Yass).

U Marini se nalazi i kvart poznat kao „najviši blok u svetu“ sa većinom oblakodera visine između 250 i 300 metara, a najpoznatiji su Infinity Tower, Ocean Heights, Marina Pinnacle, Sulafa Tower, Princess Tower. Najviši od njih je Pentominium koji se uzdiže do visine od 516 metara.

TOP