JUMEIRAH GOLF ESTATES

Dubai Golf ili Džumeira Golf je luksuzni golf klub koja se nalazi pored autoputa E311 u Dubaiju.

Jumeirah-Golf-estates-contentDubai Golf ili Džumeira Golf je luksuzni golf klub koja se nalazi pored autoputa E311 u Dubaiju. Svaki od posebno dizajniranih golf terena prikazuje drugačiju životnu sredinu: vatra, voda i zemlja. Na terenima koji simbolično nose ime „Earth Course“ – zemlja, odigarava se poznato prvenstvo „DP WORLD TOUR“

Pretraga letova

[flydubai]

U južnom delu Marine interesantno je videti džamiju Mažid Al Rahim koja je otvorena u oktobru 2013 godine, mada je najveći simbol same Merine hotel Džumeira Bič Rezidens (Jumeirah Beach Residence). Sa pojedinih delova šetališta otvara se prelep pogled na deo grada Palm Džumeira.

Od interesantnih zgrada treba spomenuti i „Dubai Marina Towers“ od kojih su tri nazvane po dragom kamenju (Al Mass, Fairooz i Murjan) a tri po arapskim mirisima (Mesk, Anbar i Al Yass).

U Marini se nalazi i kvart poznat kao „najviši blok u svetu“ sa većinom oblakodera visine između 250 i 300 metara, a najpoznatiji su Infinity Tower, Ocean Heights, Marina Pinnacle, Sulafa Tower, Princess Tower. Najviši od njih je Pentominium koji se uzdiže do visine od 516 metara.

TOP